Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τα σαΐνια στον ιερό βράχο της Ακρόπολης


 Σήμερα ο καιρός δεν μας χάλασε το χατήρι. Ένας λαμπερός ήλιος μας χαμογελούσε από ψηλά.
Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για την επίσκεψή μας. Ο δρόμος ανοιχτός και σε λιγότερη από μισή ώρα φτάσαμε στην είσοδο του ιερού βράχου. Μας περίμεναν οι ξεναγοί και σιγά σιγά ανεβήκαμε.

Είδαμε το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού στα δεξιά μας όπως ανεβαίναμε και ξαφνικά βρεθήκαμε μπροστά στα Προπύλαια και στο ναό της θεάς Νίκης.Τα κοιτούσαμε με δέος. Και όχι μόνο εμείς.Αλλά και πολύς κόσμος από διάφορα μέρη του κόσμου. Ε , δεν νοείται να έρχεται κάποιος στην Ελλάδα και να μην επισκεφτεί το ιερό βράχο.
Περνώντας από τα Προπύλαια να στα δεξιά μας ο Παρθενώνας. Ψηλός , αγέρωχος στο πέρασμα των αιώνων. Κλείνοντας τα μάτια μας προσπαθούμε να φανταστούμε πώς θα πρέπει να ήταν στα χρόνια του Περικλή. Στα αριστερά μας το Ερέχθειο. Εκεί και οι Καρυάτιδες, αντίγραφα μιας και οι πέντε από τις έξι βρίσκονται στα μουσείο της Ακρόπολης και η έκτη άδικα πολύ μακριά....περιμένοντας να γυρίσει στις αδερφές της.
Η ελιά. Σύμφωνα με τη μυθολογία η θεά Αθηνά την αφιέρωσε στην Αθήνα ως σύμβολο ειρήνης και προόδου.
Αθήνα......Παρθενώνας......Ακρόπολη......Ερέχθειο.......Ναός Νίκης.......Ελληνική Ιστορία.......Δημοκρατία......Ελευθερία....Ελλάδα!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου