Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Τα μικρά μας σαΐνια ταξιδεύουν στην αρχαιότητα

                                                     
     Σήμερα , τα μικρά μας σαΐνια επισκέφτηκαν τον Ελληνικό Κόσμο.
Έγιναν για λίγο αρχαιολόγοι!! Αφού η υπεύθυνη του προγράμματος μας έδειξε με προβολή πώς γίνεται μια ανασκαφή , ακολούθησε η πράξη.




Οι μαθητές της Τετάρτης χωρίστηκαν σε 4 ομάδες. Η κάθε ομάδα είχε και το δικό της "ερευνητικό " πεδίο. Ορίστηκε σε κάθε ομάδα και ένας αρχαιολόγος. Οι μικροί μας λοιπόν με το μιστρί, τη λεπτή
βούρτσα , την χοντρή έσκαβαν με προσοχή και σιγά σιγά έβρισκαν αρχαία αντικείμενα: ένα ολόκληρο αγγείο, ένα κομμάτι αγγείο, ένα όστρακο..... Όλο και κάτι έβρισκαν.Και ο αρχαιολόγος κατέγραφε στο σχεδιάγραμμα του σκάμματος που είχε φτιάξει τι έβρισκαν τα παιδιά!!! Ύστερα η κάθε "αρχαιολογική ομάδα" παρουσίαζε τα ευρήματά της και στις υπόλοιπες.



Πεινασμένοι από την εξερεύνηση φάγαμε. Ε, και οι μικροί αρχαιολόγοι πεινάνε!! Αμέσως μετά πλώρη για το θόλο.
Εκεί  μεταφερθήκαμε χιλιάδες χρόνια πριν, στα κλασικά και ελληνιστικά χρόνια. Είδαμε πώς ήταν σε ψηφιακή μορφή η αρχαία αγορά , με τα πολλά και όμορφα διακοσμημένα κτίρια.Θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική των κτιρίων , την ομορφιά της αρχαίας Αθήνας.
Ποιος ξέρει; Μπορεί ανάμεσά σας να υπάρξει ένας αρχαιολόγος όπου θα μας ταξιδέψει και αυτός στο μακρινό μας παρελθόν μέσα από τα ευρήματά του!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου