Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

17η Οκτωβρίου : Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της φτώχειας

Με τα μικρά μας σαΐνια αφιερώσαμε τις 2 πρώτες ώρες στη σημερινή μέρα, που είναι αφιερωμένη κατά της φτώχειας. Αφού μιλήσαμε και είπαμε πως ο ΟΗΕ καθιέρωσε τη μέρα αυτή , ζητήθηκε να προτείνουν μέτρα.'Ενα είπε ότι θέλει να γίνει εθελοντής , άλλο ότι πρέπει να συγκεντρώνουμε τρόφιμα και ρουχισμό, το τρίτο να βρεθεί εργασία ...
Συνειδητοποίησαν ότι η φτώχεια δεν χτυπά πλέον μόνο τις υποανάπτυκτες χώρες , αλλά ότι βρίσκεται παντού, ακόμα και στη χώρα μας. Συνδυάζοντας μάλιστα και τα αίτια και τα αποτελέσματα του α΄και β΄αποικισμού στα αρχαία χρόνια συμπέραναν ότι η ιστορία κατά κάποιον τρόπο επαναλαμβάνεται.
Ώσπου έφτασαν και στα παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα. Είδαν ανεβαίνοντας μαζί στην αίθουσα
της πληροφορικής ποια είναι και ποια από αυτά έχουν αρχίσει να αναβιώνουν και πάλι, λόγω της κρίσης.Ποια μπορούν να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί δουλειά και να μειωθεί η φτώχεια.
Τελικά μιλώντας και συζητώντας με τα μικρά παιδιά , ανακαλύπτεις ότι σκέφτονται λύσεις απλές , που φαντάζουν φυσιολογικές για την παιδική τους ψυχή. Και καταλαβαίνεις ότι το αύριο θα είναι καλύτερο στα δικά τους χέρια!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου