Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τα σαΐνια μας στην παράσταση "Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων"



    Σήμερα όλα τα παιδιά του σχολείου ήρθαν το πρωί χαμογελαστά.Από τα "μικρούλια" της πρώτης μέχρι και τα "μεγάλα" της έκτης. Θα πηγαίναμε θέατρο.Η γραμματική, το συντακτικό, οι δεκαδικοί, η φυσική έμειναν στο σπίτι.

    Μετά την προσευχή μας, μετρηθήκαμε. Είδαμε ότι είμαστε όλοι και  κάναμε την τελευταία επίσκεψη στο κυλικείο τής κυρίας Μαρίας για να συμπληρώσουμε το κολατσιό μας.



 Στο λεωφορείο τα σαΐνια μας λαλίστατα. Γεμάτα αγωνία φτάσαμε.
Μας έβαλαν οι υπεύθυνοι να φάμε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Κανένα σκουπιδάκι δεν αφήσαμε πίσω μας.Μπράβο παιδιά μου!!

     Μας οδήγησαν στις θέσεις μας. Το πρώτο κουδούνι, το δεύτερο, στο τρίτο απόλυτη ησυχία .Η παράσταση αρχίζει.


θεά Αθηνά, προστάτιδα των μεγάλων ηρώων
     Γνωρίσαμε πια από κοντά το Θησέα , την Αριάδνη.Είδαμε και το Μινώταυρο. Ο Θησέας από τη μια περιπέτεια ξέμπλεκε , σε άλλη έμπαινε!!

     Γνωρίσαμε και άλλους ήρωες!Άλλοι καλοί , άλλοι που του έφερναν όλο και νέα εμπόδια.
Κατάφερνε όμως στο τέλος να βγαίνει νικητής.

    Τελείωσε η παράσταση.Τα σαΐνια μας κατενθουσιασμένα. Το καθένα ήθελε να πει αυτό που το άρεσε, αυτό που του έκανε εντύπωση. Οπότε αύριο το πρωί θα έχουμε να συζητάμε για πολλή ώρα........

    Καταλάβατε λοιπόν,μικρά μου, αυτό που λέμε στην τάξη πολλές φορές .Ότι το σωστό θέατρο είναι ένα πραγματικό σχολείο. Σχολείο που δεν χρειάζεται βιβλία, τετράδια και μολύβια για να μάθεις.Αλλά μαθαίνεις ζώντας τις περιπέτειες των ηρώων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου