Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Τα σαΐνια συναντούν την Ιστορία μέσα από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας  Σήμερα τα μικρά μας σαΐνια, μαζί με τα σαΐνια του άλλου τμήματος της Τρίτης, πήγαμε στην αίθουσα της πληροφορικής.
     Εκεί παρακολουθήσαμε αποσπάσματα από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 της Αθήνας.
στάδιο Αρχαίας Ολυμπίας     Μέσα από την τελετή συναντήσαμε πολλά στοιχεία από τη φετινή μας ιστορία.
     Είδαμε τον αρχαίο αθλητή με τον σύγχρονο ταυτόχρονα!!Ο ένας στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας και ο σύγχρονος στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Και οι δυο τους έπαιζαν ταυτόχρονα όργανο-τύμπανο-της εποχής αυτής.

     Είδαμε τον Κένταυρο, το θεό Έρωτα. Συναντήσαμε το πρώτο άγαλμα ανθρώπινου σώματος που βρέθηκε στις Κυκλάδες στο Κυκλαδικό Πολιτισμό.Είδαμε τον ψαρά,που βρέθηκε σε τοιχογραφία στη Σαντορίνη, τους δυο αθλητές να παλεύουν.
    Μας ταξίδεψαν στο Μινωικό πολιτισμό.Ο μινώταυρος μας έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του.Είδαμε και το Μίνωα, στο πανέμορφο παλάτι του και κορίτσια της μινωικής εποχής.
   Φτάσαμε στις Μυκήνες, στο μυκηναικό πολιτισμό. Εκεί ανάμεσα στα παλάτια και στις πανοπλίες , να και ο Αγαμέμνονας, αρχηγός των Αχαιών στον Τρωικό πόλεμο.
       
Σπύρος Λούης,πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης το 1896
    Μάθαμε ότι οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες άρχισαν και πάλι στην Ελλάδα το 1896. Κάθε 4 χρόνια πραγματοποιούνται , εκτός από το 1916, 1940 και 1944 μιας και είχαμε τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Νίκος Γκάλης, ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής
    Γνωρίσαμε παλιούς και σημαντικούς αθλητές μας: τον Νίκο Γκάλη, τον Μίμη Δομάζο, τον Νίκο Κακλαμανάκη.  
 Έτσι λοιπόν τα σαΐνια μας προσέγγισαν την ιστορία μας μέσα από άλλη οπτική ματιά!!!
 Διαφορετική αλλά ενδιαφέρουσα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου